Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears-speelsters namens Jong Oranje in De Peppel

24/07/2017

Komende donderdag spelen de Nederlandse talenten van 2000 en jonger een oefeninterland in Zwembad de Peppel. Australië is de sparringpartner van het team, in voorbereiding op het EJK in het Servische Novi Sad eind augustus. In de selectie van het team zitten vier speelsters van Polar Bears.

Terwijl de damesselectie van het ‘grote’ Oranje het WK in Boedapest speelt, speelt ook de nieuwe generatie mee om de internationale prijzen. De jeugdtak van de nationale dames is de afgelopen jaren zeer succesvol geweest. Vorig jaar werd de Europese titel voor de jaargang onder 18 jaar gewonnen, een aantal maanden later werd die ploeg vierde op het WK.

Namens Polar Bears komen Nina ten Broek, Cynthia Mulder, Simone van de Kraats en keepster Sacha Kimenai in actie. Laatstgenoemde kwam deze zomer over van De Vennen en zal het eerste team gaan versterken. Ten Broek, Mulder en Van de Kraats maken al volledig deel uit van het eerste team en wonnen afgelopen seizoen ook de ManMeer!-Cup met het tweede team.

Ook tijdens het EJK gaan ze voor de prijzen, vertelt talent van het jaar Nina ten Broek. “We behoren tot de favorieten voor een medaille, maar niets is zeker. Daarvoor zullen we keihard moeten werken. Samen met ons zijn de selecties van Spanje, Hongarije, Rusland, Griekenland en Italië de sterkste teams.”

Linkshander en tweede op de topscorerslijst van de afgelopen jeugdcompetitie Simone van de Kraats kijkt uit naar de komende oefeninterland. “Het is fantastisch om met dit team te mogen spelen. Maar bovenal in Ede, in ons eigen thuisbad met hopelijk veel supporters van Polar Bears en natuurlijk familie en vrienden.”

Het team sloeg deze zomer hun vakantie over om door te blijven trainen. “We trainden de afgelopen weken tien á elf keer in de week”, vertelt Cynthia Mulder. “Op vakantie gaan is natuurlijk leuk, maar dat kan altijd nog. Een EJK spelen niet.” Naast het voorbereidingstreffen van donderdag gaat de ploeg nog spelen om de Pythia Cup voordat het EJK begint. “We gaan donderdag heel erg ons best doen om er een leuke wedstrijd van te maken. We weten dat Australië een goede ploeg is, dus we zijn erg benieuwd hoe we tegen ze gaan spelen.”

De wedstrijd begint donderdag 27 juli om 20.30 uur. De Europese Jeugdkampioenschappen vinden plaats van 19 tm 27 augustus.

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com