Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears-spelers Ten Broek en De Weerd maken overstap naar Spanje

13/08/2021

Komend seizoen maken ‘Polar Beren’ Nina ten Broek en Tom de Weerd hun opwachting in de Spaanse competitie. Ten Broek stapt over naar CN Terrassa, dat vorig seizoen als derde eindigde. De Weerd gaat spelen bij CN Mataró, de nummer zeven van Spanje.  

Beide spelers groeiden op bij de Edese club en maakten jarenlang deel uit van de hoofdmacht. Ook zijn ze onderdeel van het Nederlands team. Ten Broek viel op het laatste moment af voor de Olympische Spelen in Tokio.

Voor de 20-jarige Ten Broek wordt Terrassa, gelegen net buiten Barcelona, haar tweede buitenlandse club. In 2019 speelde de aanvalster al een jaar bij Rari Nantes Florentia in de Italiaanse competitie. Toen het coronavirus in Italië als in eerste in Europa toesloeg, kwam er een abrupt einde aan die periode.

Hoger niveau richting Parijs 2024
“Daardoor voelde het spelen in het buitenland en ervaring opdoen als niet helemaal af”, zegt Ten Broek. Met de aanbieding van Terrassa kwam er een nieuwe kans. “Mijn doel is om bij de Olympische Spelen in Parijs over drie jaar een plek in het nationale team te hebben. De ervaringen die ik in de Spaanse competitie op ga doen en het spelen van Euro League, zullen belangrijk zijn om daarbij te helpen.”

Als nummer drie van Spanje stelde CN Terrassa een plek in de hoogste Europese competitie veilig. Bij de club treft ze drie Spaanse internationals, die op de afgelopen Spelen zilver behaalden. “Ik heb enorm veel zin om naar Spanje te vertrekken. Dat werd mede aangewakkerd door de gesprekken die ik met de coach Xavi Perez heb gevoerd”, sluit Ten Broek af.

Hart van Barcelona
De Weerd (23) zit bij Mataró gesitueerd in het hart van de Catalaanse hoofdstad. Eerder deze zomer maakte Simone van de Kraats ook de overstap van Polar Bears naar de Spaanse club, waar ook Vivian Sevenich speelt, die jarenlang voor de beren uitkwam.

“Een mooie club, met goede faciliteiten en begeleiding. Ik ben dan ook erg blij met deze stap om me naast waterpolospeler ook op persoonlijk vlak te ontwikkelen”, aldus De Weerd, die in 2019 zijn debuut maakte in het Nederlandse team.

Het buitenzwembad van Mataró, gelegen aan de Middellandse-Zee, is welhaast beroemd binnen het waterpolo. “De plek gaf niet per se de doorslag, maar daar in de buitenlucht spelen is voor mij wel het ultieme waterpologevoel.”

Het doel van De Weerd is vooral sterker en beter worden. “Ik wil een vaste waarde worden in het Nederlands team. In Barcelona kan ik me volledig focussen op het waterpolo en wekelijks op een hoger niveau trainen en wedstrijden spelen. Er staan dit jaar ook minder wedstrijden op het programma met de Nederlandse ploeg, dus waren die mogelijkheden er minder. Nu doe ik dat het hele jaar door.”

Foto’s: Gunnink Fotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com