Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears tweede van Nederland

01/05/2017

De dames van Polar Bears zijn in de finale niet tot een nieuwe verrassing gekomen. In de eindstrijd was UZSC uit Utrecht twee keer te sterk. Op vrijdagavond ging de eerste wedstrijd met 10-9 verloren. In de eigen Peppel werd het zaterdagmiddag 5-8.
UZSC, dat dit seizoen ook al de Supercup en de beker veroverde, was in de competitie al drie keer ruim de sterkste gebleken. In de finale toonde de Edese ploeg echter haar groei. Na het verlies in het eerste duel was de teleurstelling bij het team voelbaar, er had meer ingezeten meende international Vivian Sevenich.
Dan moest het op zaterdag in eigen huis maar gaan spoken, om er een derde allesbeslissende wedstrijd uit te slepen. Die intentie zette Polar Bears in de wedstrijd gelijk kracht bij. Simone van de Kraats en diezelfde Sevenich brachten de ploeg snel op een 2-0 voorsprong. Een sfeervol en volgepakt zwembad ging nog maar eens achter zijn jonge ploeg staan, waar maar liefst zeven speelsters nog onder de 20 jaar zijn. Naarmate de wedstrijd vorderde toonde UZSC aan dat ze dit seizoen niet voor niets al twee prijzen pakten. De sterke midvoor Leonie van der Molen toonde haar klasse en in de verdediging zette het Polar Bears schaakmat. Daarmee liep het in de laatste periode uit naar 4-8 en was de strijd gestreden.
Na afloop toonde coach Evangelos Doudesis zich een sportief verliezer. “Over twee wedstrijden gezien is UZSC de terechte winnaar, maar ik kan heel erg trots zijn op deze jonge ploeg.” Bij zijn aanstelling twee jaar geleden wilde Doudesis bouwen aan een ploeg die binnen drie jaar bij de Nederlandse top hoorde, nog voor het verstrijken van die periode waren ze al dichtbij de titel. “Daarom ben ik zo trots. Vanaf nu gaan we verder bouwen met deze tweede plek al in onze bagage.”

Foto: GunninkFotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com