Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears verliest bekerfinale na thriller

14/03/2017

De herenploeg van Polar Bears is er niet in geslaagd om voor de tweede achtereenvolgende keer de nationale beker te veroveren. Na een bijzonder spannende finale, waarin Polar Bears net teveel kansen mistte, stapte het met een 6-8 nederlaag het bad uit.

De strekking voorafgaand aan de finale was duidelijk. Tegenstander UZSC is de huidge koploper in de competitie en favoriet voor de bekerwinst. Polar Bears staat tiende en ‘mocht’ de finale winnen, UZSC was het aan zijn stand verplicht. Die verhoudingen konden gedurende de wedstrijd de prullenbak in. Trainer Jeroen Cavalje had uitgesproken om in de beginfase vooral bij te blijven, wat de ploeg prima lukte. Gesteund door minimaal tweehonderd supporters die zagen dat de wedstrijd in evenwicht was. Met een 5-5 stand halverwege bestond het gevoel alles mogelijk was.

In de derde periode kreeg de ploeg veel manmeersituaties die het niet kon verzilveren. UZSC kon aan de overkant wel scoren en een klein verschil was met 5-7 gemaakt. In het vervolg bleef Polar Bears strijden voor wat het waard was, maar het ontbrak aan de killersmentaliteit om UZSC op de pijnbank te leggen. Aanvoerder Ruud van der Horst maakte in de slotfase nog 6-7 maar dichterbij kwam de ploeg niet meer. Na afloop overheerste de teleurstelling nog bij coach Jeroen Cavalje, maar hij kon toch trots zijn op zijn ploeg. “We hebben een jonge ploeg meet heel veel potentie. Maar op dit moment doet het verlies nog wel pijn. We speelden goed, met veel passie. We creërden veel manmeersituaties maar vergaten onszelf te belonen. Als je die niet maakt weet je dat het een moeilijk verhaal wordt. Toch ben ik wel trots op de jongens. In potentie is dit een kampioensteam en we hebben toch weer de finale gehaald, maar ik had liever met de beker in handen gestaan.”

Foto: GunninkFotografie