Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears verrast met dikverdiende zege

31/10/2016

EDE – Een dubbeltje op zijn kant, maar net de goede kant voor Polar Bears. Zondagavond versloeg het ZPC Amersfoort in eigen bad. In een spannend duel werd het definitieve verschil in de laatste periode gemaakt: 13-8.

De ploeg uit Amersfoort, die zich afgelopen zomer flink versterkte, is met grote ambitie aan het seizoen begonnen. Daarbij kreeg het toch lelijk de deksel op hun neus tegen het jonge Polar Bears. Polar Bears maakte met name in het tweede en het laatste part het verschil, waarbij Sook Willemsen regelmatig de afmaker was. Vooral de 3-2, waar hij met zijn snelheid doorkwam, was prachtig na een evenzo prachtige pass van doelman Eelco Wagenaar. Willemsen werd met vijf doelpunten de topscorer van de avond.

In de wedstrijd kon ZPC Amersfoort zijn fysieke overwicht nooit uitbuiten. De verdediging van de beren zat goed dicht, Eelco Wagenaar stopte o.a. twee strafworpen. Aanvallend zat het Polar Bears een aantal keer goed mee. Zo schoot Ruud van der Horst vanaf de midvoorpositie schitterend binnen, joeg Lars de Laat een bal in de kruising en dreef een link balletje van wederom Sook Willensen tergend langzaam over de doellijn. Kleine domper was het wegsturen van Tom de Weerd, een beslissing die tot veel ergernis leidde aan Edese kant, die de straf als te zwaar bestempelden. ZPC Amersfoort kwam in de laatste periode nog terug tot 8-8 maar de beren richten zich op en liepen ogenschijnlijk snel uit naar 13-8.

De ploeg van Jeroen Cavalje staat nu op de zesde plek met zes punten uit vier duels. Evenveel als de tegenstander uit Amersfoort. Zaterdag wacht een uitduel tegen promovendus De Ham, dat met zijn smalle zwembad altijd als lastig wordt bestempeld.

Dames onderuit in Utrecht
Het lukte de dames niet om te stunten bij de Supercupwinnaar UZSC. Zeker in de eerste helft van de wedstrijd werd de ploeg qua score overrompeld: 10-4. Met name international Nerida Drewes was een plaag voor de defensie met zeven doelpunten.

In de laatste twee periodes kon Polar Bears beter meekomen en eindigde het duel uiteindelijk in 14-9. “Het eerste verlies deze competitie, we hadden niet onze beste dag”, reageerde trainer Evangelos Doudesis. “Zowel aanvallend als verdedigend hebben we veel te verbeteren, onze mindset moet vooruit in de training. Ik verwacht een beter team zaterdag tegen GZC Donk in Gouda.” De Goudse ploeg geldt net als UZSC als een titelkandidaat, de Edese ploeg mag zijn huid dus weer duur gaan verkopen. De berinnen staan nu op de derde plek met zes punten, met drie punten achterstand op UZSC en GZC Donk.

Foto: Gunnink Fotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com