Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Polar Bears weet opnieuw niet te winnen

01/02/2021

De tweede speelronde sinds de hervatting van waterpolocompetitie is voor Polar Bears uitgelopen op twee nederlagen. In de poulefase van de nationale beker, gebruikt om de hoogste afdeling binnen waterpolo weer in gang te trekken, verloren zowel de heren (5-8) als de dames (13-15).

De heren kwamen tekort tegen ZPC Amersfoort. De ploeg stond na één periode spelen al een 1-4 achterstand en kwam niet meer in de buurt. Coach Ruud van der Horst zag wat twijfel bij z’n spelers. “Vooral in aanvallend opzicht. Jammer en onnodig. Zeker omdat dat vorige week wel goed was.”

Het is inherent aan het werken met een jonge spelersgroep, weet Van der Horst. Zeker nu de internationals ontbreken die zich voorbereiden op het OKT van komende maand. “We hebben vertrouwen in de manier waarop we bezig zijn. Soms heb je een off-day. Helaas was dat gister voor iedereen zo.”

Tweede verlies dames
De dames verloren van ZV De Zaan. Het was de tweede nederlaag op rij na de 14-16 van vorige week tegen UZSC. “We hadden moeite met het spel van De Zaan. Zeker in de tweede periode”, zag assistent-coach Koen de Weerd, die bij afwezigheid van Evangelos Doudesis coachtte. “Aanvallend maakten we het onszelf lastig door onze aanvallen niet breed genoeg op te zetten en te weinig dynamisch te zijn.”

Toch gaf De Weerd een pluim aan zijn ploeg. “In het tweede gedeelte herpakten we ons en kwamen terug tot twee doelpunten verschil. Het is geen schande om deze wedstrijden te verliezen. We speelden met een jonge ploeg tegen twee geslepen ploegen. De wedstrijden bieden perspectief, maar we moeten ons wel blijven verbeteren.”

Na twee debutanten vorige week, maakte Geesje van Osch (20) haar officiële debuut. Komende zaterdag wacht PSV voor beide teams.

Zaterdag 30 januari
Polar Bears – ZV De Zaan 13-15
Periodestanden: 2-5, 1-3, 4-3, 6-4
Doelpuntenmakers Polar Bears: Lola Moolhuijzen 6, Storm Willemsen 3, Laura Schinkel 2, Nienke Vermeer 2.

Polar Bears – ZPC Amersfoort 5-8
Periodestanden: 1-4, 2-2, 1-2, 1-0
Doelpuntenmakers Polar Bears: Kas te Riele 2, Lars ten Broek 2, Sander Roels.

Foto: Laura Schinkel scoorde drie keer (Gunnink Fotografie).

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com