Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Sam Kunz maakt overstap naar Polar Bears

10/06/2021

Polar Bears heeft zijn selectie versterkt met Sam Kunz. De 19-jarige schutter komt over van ZPC Amersfoort. Kunz groeide op bij Polar Bears’ buurman VZC uit Veenendaal.

Gezien de banden tussen VZC en Polar Bears is het geen verrassing dat Kunz bij de Edese club terecht is gekomen, denkt Kunz zelf ook. “In de jeugd wist ik al dat ik eredivisie wilde gaan spelen. Toen had ik wel in gedachten dat ik bij Polar Bears zou uitkomen. Maar door een jaar trainen bij de nationale academie in Eindhoven en de overstap naar Amersfoort liep dat anders.”

Kunz is blij met de overstap. “Ik had het naar m’n zin in Amersfoort en heb er veel geleerd, maar er vertrekken nu een hoop spelers. De coaching is anders. Er verandert een hoop. Ik denk dat ik me bij Polar Bears beter kan ontwikkelen. Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld belangrijk dat het niveau tijdens trainingen hoog ligt. Daar verwacht ik bij Polar Bears meer van.”

Kunz reikte dit seizoen met Amersfoort tot de kwartfinale van de play-offs, waarin ze na strafworpen werden uitgeschakeld door latere landskampioen GZC Donk. In de competitie kwam Kunz tot 29 treffers.

Eerder contact
“We hadden vorig jaar al contact’, licht coach Ruud van der Horst de overstap toe. “Toen koos Sam voor Amersfoort. Gezien de stormachtige ontwikkeling die hij dit seizoen heeft doorgemaakt, had ik bij nader inzien toen veel enthousiaster moeten zijn. Hij viel echt op bij Amersfoort.”

Gedurende het seizoen werd er weer contact gezocht. “We hebben sindsdien een aantal gesprekken gehad. Daarin hebben we laten zien wat we aan het doen zijn en wat we voor ogen hebben. Ik ben blij dat hij bij ons komt spelen. Sam is een superambitieuze jongen die een uitstekende aanvulling is binnen ons team.“

Volgens Van der Horst past Kunz bij het spel van zijn ploeg. “Hij brengt veel beweging en creativiteit met zich mee. Precies hoe wij willen spelen. Daarnaast ‘ruikt’ hij zijn kansen. Aanvallend kan hij op de juiste momenten versnellen in een schot of een pass bijvoorbeeld.”

Breder plaatje
Het hogere niveau tijdens de trainingen waar Kunz eerder op doelde, is voor Van der Horst een belangrijk onderdeel binnen de club. “Voor Polar Bears als club, die afhankelijk is van jeugdig talent, vind ik dat we het beste programma moeten kunnen bieden. Met de ruime trainingsmogelijkheden die we nu hebben met veel badwater, een gym die we zelf hebben gebouwd, maar ook de begeleiding vanuit de staf is op technisch-, tactisch- en op medisch gebied goed op orde. We kunnen talenten een compleet plaatje bieden.”

Hoewel het nieuwe seizoen nog ver is en Kunz niet van het uitspreken van doelstellingen is, kijkt hij uit naar aankomend seizoen. “Ik heb zin om aan de bak te gaan en hoop dat we heel ver kunnen komen.”

Foto: Mark Gunnink

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com