Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Tom van Oost nieuwe trainer Polar Bears heren

20/04/2017

Tom van Oost is de nieuwe hoofdtrainer van de waterpolomannen van Polar Bears. De ex-speler van de Edese club volgt met ingang van het seizoen 2017-2018 Jeroen Cavaljé op. Met het aantrekken van Van Oost (32) is Polar Bears er opnieuw in geslaagd een trainer te vinden die de vereniging goed kent.

Tot 2004 was Tom van Oost een van de sterspelers van de Belgische competitie en het Belgische nationale team. Omdat hij in eigen land zijn plafond had bereikt, wilde Van Oost zich verder ontwikkelen in Nederland. Hij verhuisde naar Ede om daar de kleuren van Polar Bears te gaan verdedigen. Met spelers als Jeroen Cavaljé, Marco Scheffer, Richard van Eck en Bas de Jong behoorde hij tot de romp van het team dat in 2005, 2006 en 2007 Kampioen van Nederland werd en in 2005 bovendien de KNZB-Beker won. In de tussentijd liet hij zich naturaliseren tot Nederlander en in 2013 maakte hij onder Robin van Galen zijn debuut in Oranje.

Van Oost speelde tot 2012 voor Polar Bears en zette na een minder geslaagd uitstapje naar AZC Alphen in 2014 een punt achter zijn actieve spelersloopbaan. Nu keert hij dus terug op het ‘oude nest’ als trainer/coach. Tom van Oost over zijn nieuwe avontuur: “Polar Bears is een hele mooie club en ik heb alleen maar warme herinneringen aan mijn tijd als speler. Toen ik werd benaderd voor deze klus, hoefde ik niet lang na te denken. Er ligt inmiddels een nieuwe generatie, zeer talentvolle spelers in het water waarvan het merendeel is opgeleid en opgegroeid bij Polar Bears. Het is een geweldige uitdaging om samen met hen de weg terug naar de top te vervolgen die door Jeroen Cavaljé al is ingezet”

“Het is mooi om te merken dat zowel de spelersgroep als de club zelf veel vertrouwen in mij heeft. Dat is bijzonder, want ik heb relatief weinig ervaring als trainer. Ik ga er alles aan doen om dat vertrouwen niet te beschamen en ook als trainer/coach mijn steentje bij te dragen aan nieuwe successen”, aldus Tom van Oost.

Saskia Moolhuijzen, voorzitter waterpolocommissie van Polar Bears, is blij dat de club zo snel een opvolger voor Jeroen Cavaljé heeft gevonden. “Tom past naadloos in het rijtje oud-spelers die hier als trainer/coach aan de kant hebben gestaan. Zijn visie op hoe waterpolo gespeeld en beleefd moet worden, komt overeen met wat we als club graag willen. Bovendien heeft Tom enige tijd geleden als trainer/coach van ons meisjes onder de 17-team een hele goede indruk bij ons achtergelaten. Gevoegd bij zijn staat van dienst als speler en prettige persoonlijkheid, denken we met Tom een potentiële toptrainer in huis te hebben gehaald.”

Foto: GunninkFotografie