Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Uitstekend Polar Bears stoot door naar koppositie       

05/12/2022

Een tien met griffel, zo was het afgelopen speelweekend voor de mannenploeg van Polar Bears. Voor de achtste speelronde stond de ploeg nog gedeeld derde, zondagavond vond de ploeg zich na twee winstpartijen terug bovenaan de ranglijst.

De ploeg, wederom gecoacht door Richard van Eck, versloeg op zaterdag directe concurrent ZPB en een dag later werd AZC geklopt. AZC was nog ongeslagen dit seizoen. Tegen ZPB legden de beren de basis voor de overwinning in het laatste gedeelte van de wedstrijd. De bezoekers kwamen door lomp spel in de foutenlast en konden hun sterkste spelers niet meer inbrengen, waardoor Polar Bears uitliep naar een 10-6 overwinning.

Tegen AZC was Ruud van der Horst de grote man. De aanvoerder, vorig seizoen nog coach, wees zijn ploeg met vier doelpunten in de beginfase de juiste weg. Daarna nam schutter Sam Kunz zijn rol over, die totaal vijf keer scoorde, tot een knappe 15-11 overwinning. Zo bekroonden de beren een uitstekend weekend met de koppositie.

De vrouwen van de waterpoloclub kwamen ook in actie. In Leiden werd ZVL-1886 met 14-9 verslagen. In de tweede helft nam de conditioneel sterke ploeg van Koen de Weerd, niet voor het dit seizoen, afstand. Op de ranglijst staan de berinnen gedeeld tweede.

Zaterdag 3 december

Polar Bears – ZPB H&L Productions 10-6
Periodestanden: 2-1, 1-3, 4-1, 3-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Lars ten Broek 4, Sam Kunz 2, Marnick Snel 2, Sjors de Kater, Jeroen Cavalje.

Polar Bears – ZVL-1886 Center 14-9
Periodestanden: 4-4, 3-3, 3-0, 4-2
Doelpuntenmakers Polar Bears: Jill Oort 3, Storm Willemsen 3, Laura Schinkel 2, Lola Moolhuijzen 2, Nina van de Geijn 2, Anoek Roekevisch, Feline Voordouw.

Zondag 4 december
Polar Bears – AZC 15-11
Periodestanden: 6-3, 3-3, 3-2, 3-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Sam Kunz 5, Ruud van der Horst 4, Lars ten Broek 2, Tarik Scherrenburg, Guus Wolswinkel, Sander Roels, Jens Wijgers.

Foto: Mark Gunnink

 

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com