Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Unieke ‘treble’ lonkt voor vrouwen Polar Bears

04/05/2022

De dubbel werd in de historie al drie keer gewonnen door de vrouwenploeg van Polar Bears, maar drie prijzen binnen een seizoen presteerde de club nog nooit. Afgelopen weekend plaatste de landskampioen zich dankzij twee vrij eenvoudige zeges voor de bekerfinale van zondag. 

Daarbij moet worden gezegd dat de ‘Supercup’ binnen waterpolo pas in 2012 in het leven werd geroepen, maar ook die werd dit seizoen voor het eerst gepakt. Toen werd, net als in de finale om het landskampioenschap vorige maand, ZV De Zaan verslagen.

Nu rekende Polar Bears in de halve finale van de beker af met UZSC. In Ede werd het zaterdagavond 13-10, een dag later werd de return omgezet in een 12-7 overwinning. In het eerste treffen oogde de ploeg nog wat stroef, een dag later kwamen de berinnen nooit in de problemen.

Dus staat de ploeg dit seizoen voor de derde keer in een eindstrijd tegenover de Zaanse tegenstander, die het dit seizoen al vijf keer de baas was in zes duels. Zodoende reist de ploeg zondag als torenhoog favoriet af naar de eindstrijd in Den Haag.

Zaterdag 30 april
Polar Bears – UZSC 13-10
Periodestanden: 6-4, 2-0, 3-3, 2-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Fleurien Bosveld 4, Lola Moolhuijzen 4, Feline Voordouw 3, Storm Willemsen 2.

Zondag 1 mei
UZSC – Polar Bears 7-12
Periodestanden: 2-5, 1-3, 3-2, 1-2).
Doelpuntenmakers Polar Bears: Fleurien Bosveld 5, Lola Moolhuijzen 4, Feline Voordouw, Aniek Roekevisch, Storm Willemsen.