Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Van Beek en De Weerd maken seizoen af bij Polar Bears

02/01/2019

Mike van Beek en Wim de Weerd maken het seizoen af als coachduo bij de waterpolomannen van Polar Bears. Beide oud-spelers van de Edese Eredivisionist hadden de december de herenselectie al onder hun hoede genomen, nadat Jan-Bram van Luit was gestopt wegens een verschil van inzicht met de spelersgroep. Wim de Weerd nam vervolgens – ad-interim – de rol van hoofdcoach op zich en Mike van Beek die van assistent-coach. In de ‘nieuwe’ constructie na de winterstop zijn de rollen omgedraaid.

Mike van Beek (29) maakte jarenlang deel uit van de hoofdmacht van Polar Bears. Hij doorliep alle Jong Oranje-selecties en lag zelf nog in het water toen de Beren in 2007 hun laatste landstitel vierden. In 2016 zette hij een punt achter zijn actieve loopbaan als waterpoloër om zich volledig op zijn tweede passie – triatlon – te kunnen richten. Inmiddels is hij ook in die sport zeer succesvol. Zo voltooide Mike van Beek liefst vier keer de Ironman van Maastricht en ook die van Lanzarote, een van de zwaarste wedstrijden ter wereld. Tevens liep hij diverse marathons.

Dit seizoen maakte hij zijn comeback bij Polar Bears als assistent-trainer/coach van het tweede team. Van Beek: “Ik heb gemerkt dat ik het heel erg leuk vind om te doen. Vandaar dat ik ook ja heb gezegd om het eerste team eerst uit de brand te helpen en nu dus ook het seizoen af te maken. Het is prima te combineren met mijn eigen triatlon-ambities. En uiteraard ga ik volop gebruik maken van de kennis en ervaring van Wim de Weerd en Bas de Jong, die een keer in de week een training zal blijven geven.”

Wim de Weerd (56) is eveneens een vertrouwd gezicht bij Polar Bears. Hij wordt alom geroemd als opleider en ‘talentherkenner’. Menig speler van de huidige herenselectie van de Edese club heeft zijn talent verder kunnen ontwikkelen dankzij De Weerd. Momenteel is hij onder meer verantwoordelijk voor de onder de 13-ploeg van Polar Bears en tevens is hij assistent-trainer/coach bij de jongste Jong Oranje-teams.

Rob van de Blaak, topsportcoördinator bij Polar Bears, is blij dat er voor de start van de tweede competitiehelft een oplossing is gevonden voor de trainersvacature bij Polar Bears heren 1. “Mooi dat we dit opnieuw binnen de ‘eigen’ gelederen hebben kunnen doen.”

Foto: Gunnink Fotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com