Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Veerkrachtig Polar Bears mag titel verdedigen

06/02/2017

Het is Polar Bears voor de tweede achtereenvolgende keer gelukt om tot de nationale bekerfinale door te dringen. Over twee wedstrijden maakte het net één doelpunt meer dan tegenstander Het Ravijn. De basis werd daarvoor gelegd in eigen bad.

Polar Bears vloog vrijdagavond uit de startblokken. In een mum van het tijd had het een 4-0 voorsprong te pakken. Verdedigend had de ploeg aan de hand van de immer uitblinkende doelman Eelco Wagenaar zijn zaken goed op orde. De angst en vertwijfeling in de ogen van de Ravijn-spelers was voelbaar wanneer ze in schotpositie kwamen. Polar Bears had de mogelijkheid de Nijverdalse ploeg op grotere achterstand kunnen zetten, maar liet ze terugkomen. Via twee strafworpen bracht topscorer van de Eredivisie, Lars Gottemaker, de stand terug tot 5-4.

Aan de hand van de andere Edese uitblinker, jongeling Tom de Weerd, pakten de beren weer een ruime marge op Het Ravijn. Het duel leek gespeeld toen Luuk Nijkamp de 10-6 maakte, waarmee de return haast een formaliteit zou zijn. Opnieuw liet de ploeg Het Ravijn in leven. Het knokte terug tot een 12-10 eindstand.

De return was vooral een wedstrijd waarin de spanning de boventoon voerde. Polar Bears wist zich gesterkt met de twee doelpunten marge. Het Ravijn ging naarstig op zoek naar doelpunten. Polar Bears leek het lastig te krijgen, toen wederom Gottemaker 6-3 maakte. De beren richtten zich op via Sook Willemsen die scoorde uit een scrimmage, en captain Ruud van der Horst die een minuut voor tijd een strafworp benutte. Met de 6-5 eindstand zat de ploeg weer aan de goede kant van de score.

In de finale treft het regerend landkampioen UZSC, dat over twee duels op basis van gescoorde uitdoelpunten naar finale ging. Tegen De Zijl speelde het 12-12 en 6-6. De Utrechters bleken dit seizoen vooralsnog ongenaakbaar in onderlinge duels (11-2 en 7-4), maar de beren zullen zich sterken op basis dat het elke ploeg lastig kan maken en vorig jaar, geheel tegen de verwachting in, de beker meenam naar Ede. De ploeg heeft een maand om zich voor te bereiden op de eindstrijd, 12 maart in Den Haag.

Dames redden het niet
Er bestond lichte hoop bij Polar Bears op een dubbele bekerfinale. Vrijdagavond traden de vrouwen aan tegen Widex GZC Donk, waarvan het onlangs in de competitie nog 7-6 won. Ditmaal waren ze niet tot een stunt in staat. Het eerste deel ging gelijk op, waarin keepster Anouk Kwaaitaal drie strafworpen stopte. In het tweede deel van de wedstrijd lieten de berinnen enkele steekjes vallen, waardoor GZC Donk kon uitlopen.

Met een 8-16 verlies in het eerste duel was de return een formaliteit. In Gouda kwam het zondag nog goed voor de dag, uiteindelijk liep GZC Donk in de slotfase uit naar 11-7. Dat geeft de ploeg wel de ruimte om zich vrijuit te kunnen richten op de play-offs. De vierde plek lijkt in handen van de berinnen, waarmee het zich de komende twee maanden volledig kan focussen op een nieuwe stunt in de play-offs.

Foto: Ruud van der Horst schudt een tegenstander van zich af (Gunnink Fotografie).

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com