Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Verrassend verlies én verrassende winst voor Polar Bears

26/03/2019

Zaterdagavond speelden zowel de heren als de dames van Polar Bears tegen UZSC uit Utrecht. Vooraf lagen de kaarten precies hetzelfde met de koploper tegenover de achtervolger, waarin de uitkomst in de wedstrijden waarin beide achtervolgers wisten te winnen, nadelig was voor de dames, maar bejubeld werd door de heren.

De berinnen gingen als ongeslagen koploper naar de Utrechtse Krommerijn toe, maar stapten met een eerste verlies het water uit. De ploeg van Evangelos Doudesis kwam in het begin achter, trok de stand weer gelijk, maar zagen de tegenstander in de laatste twee periodes uitlopen naar de uiteindelijke uitslag van 9-5. Een verrassing dus, in het eerste duel van de avond.

Dat de tweede verrassing van de avond ditmaal in Polar Bears voordeel zou uitvallen, hadden weinigen verwacht. In de Eredivisie Heren is UZSC de koploper en staat Polar Bears vierde. Vooral vanwege de verdedigende kracht – met de minst gepasseerde defensie – gingen de beren een lastige avond tegemoet. “Daar merkte ik eigenlijk weinig van”, zei coach Mike van Beek. “Voor de wedstrijd was iedereen zeer ontspannen. We hadden weinig druk en in het water verdedigde iedereen zeer gedisciplineerd en liep alles volgens afspraak.” Dat leidde tot een knappe 4-7 overwinning.

Op de ranglijst is de ploeg verwikkeld in een strijd om bij de eerste vier te eindigen. Gezien het zware programma, lijken de beren het meest in het nadeel. Na de winst van zaterdag ziet de wereld er ineens wat anders uit. Zeker als aankomende zaterdag nummer drie GZC Donk op bezoek komt. “Als we winnen zou het heel gaaf zijn natuurlijk. Maar we moeten reëel zijn. Omdat we één keer van UZSC winnen, betekend niet dat de rest zomaar volgt. Maar je ziet wel dat als iedereen geconcentreerd blijft en zijn taken uitvoert, er veel meer mogelijk is.”

UZSC- Polar Bears 4-7
Periodestanden: 0-3, 3-1, 0-2, 1-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Kas te Riele 3, Ruud van der Horst 2, Sook Willemsen, Rick Meijer.

UZSC – Polar Bears 9-5
Periodestanden: 1-1, 2-1, 3-2, 3-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats, Iris Wolves, Nina ten Broek, Fleurien Bosveld, Luna de Vries.

Foto: Gunnink Fotografie

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com