Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Weerzien tussen ‘Polar Beren’ levert gelijkspel op

26/10/2021

Samen speelden ze jarenlang in het eerste team, wonnen trofeeën en verloren finales. Dit seizoen liggen ze nog af en toe samen in het water bij het derde team van Polar Bears: Jeroen Cavalje en Ruud van der Horst.

Zondagavond troffen de twee elkaar buiten het water. Van der Horst als trainer van Polar Bears, Cavalje als leider van ZPC Amersfoort. Van der Horst staat sinds vorig seizoen als coach op eigen benen, Cavalje – al jarenlang trainer – werd een half jaar geleden voor de play-offs bij de Amersfoorters gehaald.

De twee ontvingen elkaar met een grote glimlach maar wisten ook: ik wil ten koste van alles winnen. In de wedstrijd leek Polar Bears daar aanvankelijk de beste kaarten voor te hebben. Maar de jonge ploeg gaf de wedstrijd uit handen. Halverwege hadden de beren een 4-2 voorsprong te pakken.

Op basis van snelheid wisten de jongelingen een vuist te maken tegen de geroutineerde Amersfoortse ploeg. In het tweede gedeelte slopen er fouten in het spel en speelde de ploeg te gehaast. Daarmee speelden ze Amersfoort in de kaart, die langszij kwamen en zelfs op voorsprong: 6-5.

In de slotseconden knalde Kas te Riele – niet voor het eerst in zijn loopbaan – de gelijkmaker op het scorebord. Daarmee sloten de beren de week af met vier punten. Op donderdagavond kwam de ploeg al in actie tegen ZVL-1886, wat een 9-6 overwinning opleverde.

Dames winnen eenvoudig van PSV
De damens van Polar Bears hadden weinig moeite met laagvlieger PSV. Met 15-7 viel de score nog laag uit met veel gemiste kansen. Opsteker voor coach Koen de Weerd was dat hij weer over een nagenoeg volledige selectie kon beschikken. Zo keerde onder meer Tokioganger Joanne Koenders weer terug in het doel.

Donderdag 21 oktober
Polar Bears – ZVL-1886 Center 9-6
Periodestanden: 1-2, 1-1, 4-2, 3-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Sam Kunz 5, Kas te Riele 2, Jens Wijgers , Sander Roels.

Zondag 24 oktober
Polar Bears – ZPC Amersfoort 6-6
Periodestanden: 2-1, 2-1, 1-3, 1-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Jens Wijgers 2, Kas te Riele, Lars ten Broek, Marnick Snel, Tarik Scherrenburg.

Polar Bears – PSV 15-8
Periodestanden: 2-2, 6-2, 4-3, 3-1
Polar Bears: Lola Moolhuijzen 5, Fleurien Bosveld 3, Jill Oort 2, Nina van de Geijn 2, Feline Voordouw 2, Laura Schinkel.

Foto: Mark Gunnink

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com