Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Winst in lastige uitwedstrijd voor Dames

06/11/2017

De dames van Polar Bears hebben hun hoofd koel gehouden in de lastige uitwedstrijd tegen ZV de Zaan. De Zaanse tegenstander geldt al jaren als een opkomende ploeg, met veel jonge talenten. Die aspiraties mogen voorlopig even opzij. Polar Bears won met 8-11.

Het was een maand geleden dat de berinnen voor het laatst in actie kwamen. Mede dankzij de uitgelote status voor de beker bleven de afgelopen speelrondes beperkt tot oefenwedstrijden. Desondanks was het scherp en kon het zijn tweede wedstrijd dit seizoen winnen. Daarmee is het medekoploper met ZVL-Tetteroo, beide ploegen wonnen tot nu toe hun twee wedstrijden. Aanstaande zaterdag volgt een nieuwe test voor Polar Bears. Dan speelt het tegen landskampioen UZSC, de ploeg waar het vorig seizoen de finales om het landskampioenschap van verloor.

De heren kwamen net tekort voor een verassing tegen AZC. Na een snelle achterstand (6-1), vocht Polar Bears zich knap terug in de wedstrijd tot een uiteindelijke 9-9 via Ruud van der Horst. Toch viel in extremis de 10-9 voor AZC, via een strafworp.

AZC Moscow – Polar Bears 10-9
Periodestanden: 4-1, 2-2, 2-3, 2-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Ruud van der Horst 2, Sook Willemsen 2, Guus Wolswinkel 2, Rick Meijer, Tom de Weerd, Sjors de Kater.

ZV De Zaan – Polar Bears 8-11
Periodestanden: 3-2, 1-2, 2-4, 2-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone Van de Kraats 3, Brigit Mulder 2, Nina ten Broek 2, Luna de Vries 2, Iris Wolves, Laura Schinkel.

Foto: GunninkFotografie