Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

WJK van start voor Jong Oranje

02/09/2017

Morgen begint het WJK onder 20 jaar in het Griekse Volos. Het Nederlandse team is in de poule ingedeeld met Rusland, Hongarije en Japan. Namens Polar Bears maken Brigit Mulder, Fleurien Bosveld, Joanne Koenders en Nina ten Broek deel uit van de nationale selectie.

Bondscoach van het team is onze eigen Evangelos Doudesis, die ook al als assistent-coach actief was tijdens het WK senioren in Boedapest afgelopen juli, waarin Nederland negende werd. “Op papier zijn Griekenland, Verenigde Staten, Rusland, Spanje en wij de sterkste ploegen. We zitten wel in de ‘groep des doods’ dus moeten zorgen dat we die eerst overleven, daarna kijken we verder.” Het team ging nog op trainingskamp in het Athene, om daarna door te reizen naar Volos. “Een goed trainingskamp, we zijn er nu echt klaar voor! We kennen onze kwaliteiten maar moeten ook bescheiden blijven en ons goed voorbereiden op elke tegenstander.”

Nina ten Broek veroverde vorige week nog een zilveren medaille tijdens het EJK o.17 jaar, daarom sloot ze een aantal dagen later aan bij de 0.20 ploeg. Een groot gedeelte van het team veroverde vorig jaar in eigen land nog een gouden medaille tijdens het EJK. Een paar maanden later tijdens het WJK onder 18 in Nieuw-Zeeland greep het net naast het brons. Ook oefende de ploeg in aanloop naar het toernooi tegen Rusland, waarvan het één keer met 17-14 wist te winnen en één keer verloor met 9-12.

Het toernooi duurt tot en met 9 september.

Foto: Nina ten Broek in actie tijdens een oefeninterland in de Peppel (Gunnink Fotografie).