Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Meisjes o.15 op voor NK in Gouda

17/05/2017

Na de tweede plek van onder de 13 afgelopen weekend is het nu tijd voor de NK’s van de teams onder de 15 jaar. Zowel de meisjes als de jongens komen dit weekend in actie. De meisjes spelen in Gouda, de jongens gaan naar Nijverdal. Vandaag blikken we vooruit naar het NK van de meisjes.

Het team begon de competitie ietwat stroef, maar klom geleidelijk aan steeds hogerop de ranglijst. Het eindigde de competitie als derde achter ZV de Zaan en kampioen Widex GZC Donk. De verschillen met nummer vier De Ham en vijf ZVL-Hawabo, die ook naar het NK gaan, waren klein.
Coach van het team en speelster van Dames 1, Anne Paardekooper, zag haar team gedurende het jaar groeien. “Aan het begin van het seizoen verloren we bijvoorbeeld nog met 4-12 van De Ham. Daarna versloegen we ze twee keer. Ook was het verschil in de wedstrijden met ZV de Zaan klein.”

Die verschillen zorgen ervoor dat het een spannend NK beloofd te worden, buiten dat GZC Donk de topfavoriet is. “Met de derde plaats in de competitie was ik heel blij, daar had ik vooraf voor getekend. Maar bovenal door de enorme progressie die we hebben gemaakt ten opzichte van het begin van dit seizoen. In de competitie speelden we elke week lastige wedstrijden tegen goede teams, waardoor we grotere stappen konden maken, maar dat geldt ook voor de andere ploegen.”

De deelnemers aan het NK komen op Het Ravijn na allemaal uit dezelfde competitie. “In de poulefase zitten we bij ZVL en De Ham, dat beloven kleine verschillen te worden in de wedstrijden. Met goede teamwork, veel plezier en positiviteit hopen we te verrassen, dan kan het een mooi weekend worden.”

Ook Jongens o.15 plaatsten zich voor het NK, lees daarover morgen de voorbeschouwing.

Poule A
ZV de Zaan
Widex GZC Donk
Het Ravijn

Poule B
De Ham
Polar Bears
ZVL-Hawabo

Wedstrijdschema

Zaterdag, 20 mei 2017

14.20 uur            Widex GZC Donk – Het Ravijn
15.30 uur            Polar Bears – ZVL-Hawabo
16.40 uur            Het Ravijn – zv. De Zaan
17.50 uur            ZVL-Hawabo – De Ham
19.00 uur            zv. De Zaan – Widex GZC Donk
20.10 uur            De Ham – Polar Bears

Zondag, 21 mei 2017  

14.20 uur            nr 1 Poule A – nr. 2 Poule B
15.30 uur            nr. 1 Poule B – nr. 2 Poule A
16.40 uur            nr. 3 Poule A – nr. 3 Poule B        plaats 4/5
17.50 uur            verl. A1/B2 – verl. B1/A2              plaats 3/4
19.00 uur            winn.A1/B2 – winn, B1/A2           plaats 1/2