Koop je online aankopen via Sponsorkliks! Zo help je Polar Bears aan extra geld.

Voorbeschouwing NK Jongens o.15

18/05/2017

Voordat de jongens zich plaatsen voor het NK, moesten ze eerst twee kwalificatiewedstrijden afwerken tegen Njord. Met twee dikke uitslagen van 17-5 en 4-17 plaatsten ze zich overtuigend voor de eindronde van zaterdag in Nijverdal.

Erik te Riele en Sander ten Broek bekleedden dit seizoen een duo-functie als coach van de ploeg. Daarnaast speelden ook Tanja Zittersteijn als teammanager en Guus Wolswinkel als trainer een grote rol. Zij mogen het team gaan voorbereiden op een poulefase met Widex GZC Donk en ZV de Zaan. Daarin is spanning verzekerd aldus Ten Broek.  “De concurrentie in poule B is groot. We hebben nog niet tegen deze ploegen gespeeld. De ploegen uit poule A kennen we dan weer beter. Bij Het Ravijn zaten we in de competitie, dat waren ware krakers. Zij zijn kampioen geworden, maar de laatste twee keer dat we tegen ze speelden, wonnen we. Van De Zijl verloren we tijdens het Wim Kok-toernooi.

Het team van o.15 biedt veel toekomstig talent denkt Ten Broek. “Kas te Riele (2002) en Lars ten Broek (2004) zitten bij de WJK selectie (JO 3) die komende zomer in Belgrado zullen gaan spelen. Timo Zittersteijn (2003) en onze beide keepers Koen Scheepens (2003) en Sander Berkenbosch (2003) zitten in selectie JO 4. Daarnaast zien we dat er een aantal jongens dicht tegen de selectie van de diverse Jong Oranje teams aan zit.” Lars ten Broek speelde vorige week ook mee tijdens het NK van o.13. Daar won hij alvast een zilveren medaille.

Ten Broek geeft zijn team vooral mee dat ze moeten genieten. “Genieten en met een lach op je gezicht spelen. Zo vaak speel je niet dit soort topwedstrijden. We gaan als outsider voor de titel maar zijn tevreden met een medaille”, sluit hij af.

Lees hier de voorbeschouwing van meisjes o.15.

Poule A
UZSC
Het Ravijn
De Zijl Zwemsport

Poule B
Widex GZC Donk
ZV De Zaan
Polar Bears

Wedstrijdschema
Zaterdag 20 mei 
09,30 uur UZSC – Het Ravijn
10.45 uur Widex GZC Donk – ZV de Zaan
14.00 uur Het Ravijn – De Zijl Zwemsport
15.15 uur zv. De Zaan – Polar Bears
18.30 uur De Zijl Zwemsport – UZSC
19.45 uur Polar Bears – Widex GZC Donk

Zondag, 21 mei 
10.00 uur nr 1 Poule A – nr. 2 Poule B
11.15 uur nr. 1 Poule B – nr. 2 Poule A
12.30 uur nr. 3 Poule A – nr. 3 Poule B plaats 4/5
17.30 uur verl. A1/B2 – verl. B1/A2 plaats 3/4
19.00 uur winn.A1/B2 – winn, B1/A2 plaats 1/2

https://www.basketballplayershop.com, https://www.cavaliersplayeronline.com, https://www.warriorsplayeronline.com, https://www.collegeplayersshop.com, https://www.collegebasketball-online.com, https://www.celticsplayershop.com, https://www.bullsplayershop.com, https://www.heatplayershop.com, https://www.bucksplayershop.com, https://www.knicksplayershop.com, https://www.76ersplayershop.com, https://www.nuggetsplayershop.com, https://www.clippersplayershop.com, https://www.lakersplayershop.com, https://www.grizzliesplayershop.com, https://www.sunsplayershop.com, https://www.kingsplayershop.com, https://www.jazzplayershop.com, https://www.jordangearonline.com